Grubisics Csaga székelyföldi reklámgrafikus és vizuális kommunikációs szakember szerint a minőségi kép titka, hogy képes elvarázsolni a célközönséget, és ez akkor valósulhat meg, ha érzelmeket is közvetít. A szakember 2010 óta tudatosan építi saját brandjét, a Csagasa Visual Communicationt; előadásában megbízásaikról is beszélt.

Munkatársaival többek között a sepsiszentgyörgyi Diószegi Pékségnek is dolgoztak, ezzel kapcsolatban kiemelte a Sepsi OSK futballcsapat egykori játékosával, Hadnagy Attilával készült reklámot, amivel leginkább a sportkedvelő gyerekekhez próbáltak eljutni.

Csaga arra is kitért, hogy a legtöbb esetben videókkal könnyebb meggyőzni az embereket, mint fotókkal, viszont az előbbiek elkészítése jóval költségesebb. Természetesen képekkel sem lehetetlen megnyerni a célközönséget, de fontos, hogy a reklámozni kívánt terméket egyértelműen a középpontba helyezzék. A részletek megmutatása is lényeges szempont lehet, az ételek és éttermek esetében például azzal tudják a legnagyobb hatást kelteni, ha közelről készítenek fotót az adott fogásról.

Célszerű előre meghatározni ugyanakkor azt is, hogy Facebookra, Instagramra vagy Intagram/Facebook storyba teszik ki a képet, mivel mindegyik felület esetében más-más méretre kell vágni, és számolni kell azzal, hogy a kicsinyítés miatt a fotó elveszítheti lényegét vagy mondanivalóját. Fontos a kreativitás, mindig arra kell törekedni, hogy a lehető legtöbbet tudjuk megmutatni az adott termékből.

Kommunikációs napok facebook oldal/Ilyés Szabolcs

Hozzászólások