Bemutatkoztak a csapatok

Mind az 51 diáknapos csapat bemutatta kreativitását (vagy annak hiányát) a KMDSZ Diáknapok első napján Törökvágáson. Mindenképpen jól mulattunk. Egy darabig.

Robotok inváziója lepte el Kolozsvárt. Az emberiség végső küzdelme elkezdődött, reménytelenségben várhatjuk végzetes sorsunkat. De szerencsére az utolsó utáni percben egy bátor, harcedzett és rettenthetetlen diáknapos csapat megmenti a világot. Legalábbis hasonló forgatókönyvvel mutatkozott be több diáknapos csapat is Törökvágáson. Csak a csapatzászló és kiáltás változott. A Balls and Dolls csapata egyenesen felszabadította a rabszolgasorba taszított diáknapos csapatokat.

Egy másik példája a bemutatóknak az evolúciós elméletek lehetséges alternatívái voltak. Darwin bújjon el a diákságunk lehetséges elméletei mellett. Az igazság az, amit még a nagy tudós sem tudott, hogy a legjobb gének egy robot és egy diáknapos közösülése során jöhetnek létre. Persze azért az aktus többnyire cenzúrázva volt a bemutatókban, és még az erősen pornó-német-nyelvjárásban fellelhető Spunkenspritzen and the Barbies nevű csapat is rémesen tudományosan közelítette meg az utódnemzés pillanatát. A csapattagok ugyanis hüvelyt formáztak, miközben egy robotsperma leküzdve minden akadályt a célig hatolt. A Kápások evolúciójának csúcsán az a hős teremtmény áll, akinek sikerült a legrövidebb időn belül végigjátszania a 2048-at. Gratulálunk nekik. Az ötletért is. J Akadt robotszerelem is elég, többnyire boldogságos heppienddel és őrült tánccal bevégezve. Apropó őrült tánc. Az volt elég. A zsűri pontozólapján szerepelt a koreográfia szó is. Az őrült parti a színpadon vajon mennyit érhetett a skálán?

Visszatért a Pengék szelleme. A legendás diáknapos csapat habár idén már nem indult (mondván tavaly, esélyt akarnak adni a többieknek is a győzelemre) azért itt-ott felütötte a fejét a hírük. Az egyik csapat például konkrétan őket okolta a robothábórúért, vagyis inkább, hogy a Pengék átadták a hatalmat, vagy valami hat almát a robotoknak. És nekem úgy tűnt, hogy volt csapat, aki a Pengék tavalyi bemutatójából ihletődött. Egy icike-picikét.

A legjobb kellék díja a Csörögaherét illeti. Szó szerint csörgött a here, még ha zöld színben is.

A Pa-lik igazán különlegesre vették a bemutatkozójukat. Nem mutattak be semmit. Vagyis igazából bemutatták, hogy mit mutathatnának meg. Például a fent leírt minták szinte mindenikét bemutathatták volna. Még a táncpárbajjal eldöntött vitát is. Mesébe illően be is mutattak, meg nem is, adtak is nekünk valamit, meg nem is.

 Ez egy fa. Muszáj megemlítenünk az Ez egy fa bemutatkozóját. Mesterien komponált minimalista kis alkotást láthattunk. Na jó. természetesen nekik könnyű, többnyire színisek. Meglátjuk, mit alkotnak kosárlabda, vagy úszás terén. A bemutatkozóban kötelezően megjelenő robot náluk ugyan hiányzott, helyette valami gyár szerűséget kaptunk, de az eredmény tökéletesre sikeredett. Egy fa. Mi más.

A közönség csendeskén ülte végig az első pár bemutatkozót, aztán a fogyasztott italmennyiséggel arányosan nőtt a hangulat is. Az ötvenedik bemutatkozónál azért már irigyeltem kicsit a fák alatt meghúzódó csapatok buliját.

Erkölcsi tanulsága a hosszú-hosszú bemutatkozónak: ne légy olyan, mint egy robot, vagyis legyél, de akkor meg kell mentened mindenkit, vagy épp leigáznod mindenkit, és mindenképpen tudnod kell élettelen kart lóbálni Daft Punkra, vagy Michael Jacksonra.

 

Hozzászólások