Kíváncsi vagy, hogyan lehetsz stílusos idén is, a divat örökös változása ellenére? Amennyiben igen, szerencsés helyzetben vagy, ugyanis összegyűjtöttem számodra az év legfrissebb trendjeit és különlegességeit. Milyen ruhadarabok, anyagok, minták és színek öltöztetik a 2020-at, a nagy brandek eddigi divatbemutatói alapján?

Hölgyeké az elsőbbség, szóval kezdjük is a női ruhatárak általános jellemzőivel és elmaradhatatlan darabjaival. Az év hátralevő részében a boltok fő attrakciói közé a puffos ujjú blúzok, az enyhén túlméretezett blézerek és az 1970-es évek „diszkó-galléros” felsői tartoznak majd. Hosszú évek után pedig a kardigánok is újra divatba jönnek, visszakerülve az üzletek polcaira. A ruhák esetében a ráncolt, rakott darabok, valamint a hosszú, hálóingszerű dresszek állnak a trendek élén. Emellett a kötött és a farmer mini vagy maxi szoknyák, illetve ruhák is alapdarabjai a gardróboknak. Akkor sem kell kétségbeesnünk, ha nadrágpártiak vagyunk, mert mindennapi szettjeinket bő szabású vagy harangszárú kosztümnadrágokkal is könnyen feldobhatjuk. Végül, de nem utolsósorban említésre méltóak az év eleji divatbemutatók fénypontjai, az úgynevezett „statement” ballonkabátok, amiket szokatlan szabásuk és mintázatuk tesz igazán egyedivé és népszerűvé mind a szakértők, mind a közönség szemében.

Amennyiben minták viselésével szeretnénk felpezsdíteni megjelenésünket, tudnunk kell, hogy ezen a téren idén a pöttyös az igazi! Nem kell ám megijedni, hiszen a testalak számára előnyösen csíkozott darabok és a virágminta – főként a rózsás printek – még egy jó ideig nem mennek ki divatból. A különböző állatminták (leopárd, zebra stb.) viszont – sokak örömére –, egy ideig eltűnnek. 

A színek terén a boglárka-sárga pasztell árnyalata és a mandarin-narancsságra örvend különös népszerűségnek. Emellett pedig a múlt év egyik legmeghatározóbb jelensége, a neon színek továbbra is jelen maradnak a kifutókon és az üzletekben. Ami meg a ruhakészítéshez alkalmazott anyagokat illeti, idén a színes műbőr hódította meg a dizájnerek szívét.

Fiúk, férfiak, urak! Lássuk mit tartogat számotokra a divat világa. A legfrissebb trendek értelmében a múlt század két évtizedének meghatározó elemei visszaköszönnek a boltokba: az egyik az 1930-as évek magasított derekú nadrágja, a másik a ’70-es évek retró futó- és sportcipői. A pólókra és ingekre vonatkozó legnyomatékosabb trend nem más, mint a kubai gallér, azonban emellett az egyszerű, letisztult és jó minőségű fehér pólók sem hiányozhatnak a ruhásszekrényekből.

Végezetül pedig a múlt év egyik legsikerebb férfi trendje, a kötött garbó sem megy sehová, viselése továbbra is kifinomult ízlésről és stílusosságról árulkodik.  Hasonlóan szerencsés helyzetben van a vállon átvetett hasitasi is, továbbra is a menő kiegészítők kategóriájába sorolják a szakértők.

Sok sikert és jó szórakozást mindenkinek a különleges, egyedi és stílusos szettek összeállításához!

Hozzászólások