A karantén beköszöntével bizonyára ti is észrevettétek magatokon, hogy jóval kevesebbet mozogtok az átlagosnál. Ez nem is csoda, hiszen kimarad a mindennapi rutinból a buszozás, egy kellemes séta a központban vagy esetleg egy mámoros este után a hazafelé vezető út.

Azért, hogy teljesen ki ne essetek a formátokból, 5 olyan gyakorlatról írtam nektek, amiket bármilyen segédeszköz nélkül végezhettek, és amelyekkel növelhetitek az állóképességeteket. Tipp: legyen nálatok valami, amivel mérni tudjátok az időt. A gyakorlatok egyenként 30 másodpercet tartanak, amit 10 másodperc szünet követ, majd jöhet a következő gyakorlat. A kívánt eredmény eléréséért ismételjétek a gyakorlatokat, amennyiszer csak tudjátok.

Mély guggolás (30 mp) – Ez a gyakorlat bizonyára sokatok számára már ismert, hiszen az egyik legkönnyebben végezhető, és számos izomcsoportunkat megmozgatja. Lábaitokat tegyétek kellemes terpeszbe, majd kezeiteket nyújtsátok ki magatok elé, és végezzetek úgy guggolást, hogy a fenék kifelé nézzen, így kevésbé terheljük a gerincünket.

Burpees (30 mp) – Ez a gyakorlat egyszerre veszi igénybe a lábizmokat, valamint a mellet, hátat és bicepszet. A gyakorlat lényege, hogy feküdjetek hasra a szőnyegen, majd erőteljesen ugorjatok fel és kezeiteket emeljétek a magasba. Újra feküdjetek hasra és pattanjatok fel hirtelen úgy, hogy kezeiteket a magasba emeljétek.

Fekvenyomás (30 mp) – Feküdjetek hasra, emelkedjetek lábujjhegyre, majd támasszátok ki magatokat karjaitokkal úgy, hogy tenyereitek befelé nézzenek. Utána a súlyt engedjétek le, hogy 90 fokos derékszöget zárjon be az alkarotok és a vállatok. Aki nem tudja lábujjhegyen végezni a gyakorlatot, végezheti térden is.

Kitörések (30 mp) – Egyik lábatokat helyezzétek előre, majd a másikkal térdeljetek úgy, hogy az érintse a földet. A gyakorlatot úgy végezzétek, hogy a lábakat váltakoztatjátok. Figyeljetek oda az intenzitásra, hiszen minél gyorsabban végzitek a gyakorlatokat, annál jobban és gyorsabban érhető el a kívánt forma.

Felülés, hasprés (30 mp) – Feküdjetek a hátatokra, majd kezeiteket tegyétek a tarkóra, és lábaitok mozgatása nélkül emelkedjetek fel, hogy törzsetek a lábakhoz viszonyítva 90 fokos szöget alkosson. Majd vissza, és ezt ismételjétek meg, ahányszor csak tudjátok.

A gyakorlatokat végezzétek körültekintéssel, mindenki a saját fizikai állapotához mérten igyekezzen teljesíteni, gondoljatok arra: Róma sem egyetlen nap alatt épült fel. A kívánt eredmény elérése érdekében a gyakorlatokat végezzétek legalább fél órán át. Hajrá!

Hozzászólások