Nincs az az ember ezekben a napokban, aki ne küzdene a hőséggel. Nekünk, egyetemistáknak, azonkívül, hogy valahogy elviseljük, még a vizsgákra is kell koncentrálnunk, ami ismerjük csak el, dupla szenvedés. De mire való az egyetemista leleményesség, ha nem arra, hogy különböző technikákkal ezt is túléljük? Lássuk, ki milyen trükköt alkalmaz(na).

Nagy Andrea: Nem lehet. Amikor azt érzem, hogy leolvad az arcom, vagy reggel hétkor égető napra kelek, és megijedek, hogy elaludtam a déli (!) vizsgám, mert ennyire meleg nem lehet hajnalban, akkor szokott felötleni bennem, hogy még mindig léteznek olyanok, akik szerint a globális felmelegedés kamu. Ilyenkor vizualizálom magamban, ahogy ezeket az embereket darabonként áldozzuk fel a Napistennek, hátha megkönyörül, és annyival is kevesebben leszünk. Pedig nem vagyok erőszakos ember. Igyatok sok vizet!

2

Balázs Etelka: Alig várom az éjjelt, hogy valahogy végre leüljek, de hiába ültem ki rövidnadrágban a Haşdeu padjára, itt még a Holdnak is melege van. Plusz hozzáfűzöm, hogy a bentlakásban nem lehet ventillátorunk, mert szabály szerint nem szabad elektronikai cuccok legyenek a szobában, ezért folyamatosan rejtegetjük. Ha az ablakot nyitjuk ki, a szúnyogok meg egyéb bogarak folyamatosan meglepnek. Amikor pedig egy varjú repült be, a szobatársam felnézett a telefonjából s felkiáltott: „bejött egy galamb”. És végül, amikor már a fejed is befújtad dezodorral, hogy kevésbé izzadj, amikor azt hiszed, rosszabb már nem lehet… hát, ha nő vagy, hidd el, lehet! De hogy tanácsot is adjak: csomagolj össze, és költözz Szibériába!

Pilbáth Kincső: A legjobb dolog az, amikor tusolás után nem kell hajat szárítani, mert öt perc alatt elintézi a nap helyetted. Ha pedig nem szereztél be eddig szárítót, már nem is kell, ugyanis felveheted a vizes ruhákat is, pár perc múlva azok is megszáradnak rajtad, plusz még hűsít is. Csakhogy pozitívuma is legyen a dolognak.

M1 időjárásjelentés: „Fogyasszanak elegendő alkoholt, és védekezzenek a naptól!”

Krasznai Csongor: Olyan meleg van, hogy a hűtőben az egyik söröm megitta a másikat.

Hozzászólások