Megnyerte az idei X-Faktort a kolozsvári rapegyüttes. USNK’s on the way – hangzik el egyik általuk írt rapszövegben, most pedig célba is értek. Laskay Nimród és Filep Kund 2015-ben írta első szövegét, azt adták elő a tehetségkutató válogatóján, és most újra, a fináléban is. „Egy olyan számmal indítottunk, ami képvisel minket és bemutatkozó dal is egyben, azért is lett a címe Intro – mondták el korábbi interjúnkban.

„A USNK szerintem maga az X-Faktor. Az, amiért valaha kitalálták ezt a versenyt. A USNK nem csak, hogy más focipályán játszik, de bármelyik focipályára beraknám őket, azt érzem, hogy két kiemelkedően drága csatárom van”– mutatta be ByeAlex mentoráltjait a műsor elején.

Produkciójuk után pedig újra – mint eddig minden alkalommal – állva tapsolt a zsűri. De tapsvihar tört ki a kolozsvári Submarine-ben is, ahol a fiúk szurkolására gyűltek össze a lelkes rajongók. Második alkalommal egy, a mentorukkal közösen írt számot adtak elő, és bár az elején történt egy kis szöveghiba, Peti kifejtette, hogy ez is remek volt, és már várja a fiúk koncertjét. ByeAlex pedig megjegyezte, annyira ismeri már a fiúkat, hogy észrevette a kis bakit, amely kiült a produkcióra, de majd a legközelebbi hibájuknál kiteszik a mikrofont, hogy a közönség énekeljen helyettük.


Harmadik színpadra lépésükkor ismét egy saját számot adtak elő, ezúttal angolul, ami jövőbeli lemezükön is szerepelni fog. „Az elején mindössze annyi volt a célunk, hogy egy vagy két adásban jelenjünk meg, ahhoz képest túlszárnyaltuk magunkat” – fejtette ki Nimród a kisfilmben. „Ezeket mind Alexnek köszönhetjük, mivel meglátott bennünk valamit, amit úgy gondolt ő megfog és elkezd tolni” – tette hozzá Kund. Ezt a produkciót is vastaps követte, nem csak az X-Faktor stúdiójában, de a kolozsvári közönség sorai között is. Az utolsó műsorszámban pedig egy általuk választott zsűritaggal léptek színpadra a versenyzők, a USNK Radics Gigivel adta elő Wiz Khalifa See you again című számát, amely után nem csak a zsűri, de a közönség is állva tapsolt, nem volt ez másképp itt, Kolozsváron sem.

Ezután következett az izgulós része. Az asztalok, székek mellett ücsörgő vagy éppen a helyet nem találó, sarokban álldogáló közönség egy emberként fordult a tévé felé, amikor a szavazás lezárult. Izgulva, szurkolva várták, hogy Kiss Ramóna kimondja a győztes nevét. Aztán amikor elhangzott, hogy USNK, szintén kitőrt a tapsvihar, a füttyszó, az ujjongás.

A USNK lett a győztes, emellett ők léphetnek fel a jövő évi Sziget Fesztiválon is.

Először Kolozsváron január 10-én lépnek fel a Prestige Partyn.

Fotó: RTL Klub

Hozzászólások