Alapszabályzat módosító közgyűlést tartott a Kolozsvári Magyar Diákszövetség csütörtök este, 8 órától, ahol a napirendben többek között tevékenységi és pénzügy beszámolóra is sorra került.

A közgyűlés az EME dísztermében tartották meg. A teltházas jelenlétet körülbelül 60 személy alkotta, akik mind azért gyűltek össze, hogy szavazzanak arról, hogy milyen szabályok fognak módosúlni és hogy kik lesznek a vezető tanács tagjai. A hátsó traktus is elvolt, külön kialakítva egy kis magán gyűlést, a lámpa le- és felkapcsolása se ment flottul, mivel a vetítésnél le és ha valaki beszédet mondott fel kellett kapcsolni, így nehezen lehetett megtalálni az optimális világítást.  A gyűlés egy tevékenységi beszámolóval kezdődött amit a KMDSZ elnöke, Rés Konrád Gergely mutatott be. Ebből kiderült, hogy 28 rendezvényt szerveztek meg, amin 11618-an vettek részt, 776-an önkénteskedtek, 25 partner segítségével és 150 sajtómegjelenéssel. Emellett még szóba került az A Kártya is, ami mostanában nagy népszerűségnek örvend, mivel második éve igényelhető és összesen 6347 diák használja, amivel 126, 940 lejt spórolnak meg. A KMDSZ honlapja tavasszal, március 25-én újult meg, a Palota és Kunyhó lakáskereső oldal ősszel, ahol összesen 214 hírdetés van, amiből 20 most is aktív.

A KMDSZ számára a 2015-ös évben az Országos Tudományos Diákköri Konferencia fizika, földtudományok és matematika szekciójának megszervezése volt a legnagyobb kihívás.A pénzügyi beszámolót Tepfenhardt Bettina, pénzügyekért felelős tanács tag, tartotta. A KMDSZ bevételei pályázatokból, jegyárulásból (gólyabálok, bulik) és részvételi díjakból (diáknapi részvételi díjak) gyűlt össze. A legtöbb kiadás a rendezvények megszervezésére és kivitelezésére ment el, ugyanakkor az irodafenntartásra is.

Kisgyörgy Réka bemutatta az alapszabályzat módosításokat. A gyűlésen megjelentek igennel szavaztak minden alapszabály módosításra. Többek között a jelenlévők arra szavazhattak, hogy az ellenőrző testület létszáma a kilencről csökkenjen ötre vagy arra, hogy ne legyen feltétlenül szükséges az, hogy a volt KMDSZ elnökök összegyűljenek és egy beszélgetés során elmondják a véleményüket az aktuális működésről.

A Vezetőtanács tagjelöltjei bemutatása előtt a KMDSZ elnöke még elmondta, hogy milyen prioritásokat tűztek ki célul a 2016-os évre: a magyar nyelvhasználatának erősítése, a Magyar Ifjúsági központ kialakítása, az Erdélyi Tudományos Diákköri Konferencia helyzetének stabillizálása és fejlesztése, és a szakkolégiumokkal erősebb viszony kialakítása.

A Vezetőtanács tagjajelöltek egyenkét bemutatták céljaikat, terveiket, majd ezután a közgyűlés szavazhatott. A Vezetőtanács pénzügyekért felelős tagja Kisgyörgyi Réka lett, a tanügyekért felelős pedig Lokodi Katalin. A tagságért felelős vezetőtanácsos Andacs Zsolt-Levente, a kulturális programokért felelős pedig Belényesi Hunor. Az elsőéves kommunikációs szak hallgató, Buryán Tünde pedig a PR és kommunikációért felelős vezetőtanácsos. A karrierirodaért felelős Tasnádi Tünde lett a sportirodáért pedig Lőrincz István.

Az ellenörző testület tagjai a választás alapján Antal Géza, Borzás Sarolta, Krippán Kinga, Tepfenhardt Bettina és Gödri Csilla lett.

Az ülésvezető megköszönte a jelenlévők türelmét és idejét, majd meghívott a hétfő este megrendezett 2015-ös KMDSZ Gólyabáljára. Úgyhogy én is bíztatlak arra, hogy gyertek eeel!

Hozzászólások