Egyetemista élet, éjszakába nyúló bulik, a fékezhetetlen partivonat…Nem, nem, ez nem az az esemény! Ez a Gitárest, méghozzá nem is akármelyik, hanem az Igazi. Immáron a kilencedik évad is elstartolt, a legutóbbi buli pedig október 28.-ára volt kitűzve a Bulgakov & Macskaházban. A koncertre már halloweeni hangulatban érkezett a közönség, hiszen aki kreatív volt, akár egy Gitárest-pálinkát is “bezsebelhetett” magának.

DSC_3689

De lássuk, hogyan is kezdődött ez az egész és mi teszi ezt az eseményt annyira igazivá. A sorozat a 2000-es években indult, majd kisebb-nagyobb szünetekkel a mai napig is tart, és  kinőtte  magát Kolozsvár egyik legjobb élőzenés bulijává. A frontember, Miklós Gyuri a kezdetektől fogva oszlopos tag, bár a zenekar felállása időről-időre változott. A közönség vegyes, hisz a sorok között az egyetemistákon át az idősebbekig minden korosztályból feltűnik egy-egy arc. A zenei repertoár is igazán színesnek mondható: a retro kötelezőktől elkezdve, a XXI. századi underground-pop vonalig keverednek a nóták.

A Gitáresteknek mindig van egy sajátos hangulata. Pontosan tudod, hogy miről beszélek, figyelj csak! Pörgeted a neveket a telefonban, odarohansz a régi ismerősökhöz, majd elhangzik a kulcsmondat: “Iszunk egy sört?” Aztán egymást átkarolva énekelitek a régmúlt slágereket és valami különös módon mosódik össze a múltatok a jelennel. Itt történik meg az a csoda, amiért a Gitárest-bulik kihagyhatatlanok.

A zenekart kéthetente láthatjátok-hallhatjátok, minden szerdán, általában este 10 óra körül. Friss hírekért és egyéb tartalmakért pedig kukkantsatok be a Facebook-oldalukra: www.fb.com/gitarestband

Hozzászólások