Heti programajánló

Freddie Mercury-film, kolumbiai gótikus metál és cicamentő bolhapiac

Halottak napja van, ami elmaradozó órákat jelent, mindenki hazautazik, de ha nagy színház- és filmbuzi vagy, akkor ez a te heted. Kezdésnek levetítik november 3–4.-én a LUX díjra jelölt három filmet a Viktória moziban.

KEDD, október 30. 

Ha szeretnéd megtanulni, hogyan készíthetsz jó önéletrajzot, délután 6 órától Fugel Edina megtanítja a K+ közösségi térben. Este nyolctól az Ecsetgyárban (Fabrica de pensule) mozgászínházi előadást tartanak A truth, a lie and a list of possibilities címmel.

 

SZERDA, október 31.

A Bohemian Rhapsody premierelőtti vetítése kezdődik délután 6-tól a Florin Piersic moziban. A film Freddie Mercury életéről szól, a Mr. Robotból ismert Rami Malek főszereplésével. Megnyitja az őszi évadot a Centrul de Interes 11, este 7-kor kiállítással, művészeti projekttel és nyílt stúdióval várják az érdeklődőket. Szintén héttől vetítik az Unfinished Spaces c. amerikai dokumentumfilmet, angol felirattal az újra megnyílt Művész moziban. Fél nyolctól pedig a Gazette-ben indul a Wannabe Book Club, első könyvnek pedig Truman Capote: Hidegvérrel c. regényének első felét választották. Nyolctól két román nyelvű előadás közül is választhatunk: a Wine Notes-ban a Poveşti de pe Broadway-t játsszák, míg a Proteine Fluorescente címűt a Reactorban.

 

CSÜTÖRTÖK, november 1.

Ha valaki lemaradt a Bohemian Rhapsody-ról, csütörtökön ugyancsak 6-tól még bepótolhatja. Ezzel párhuzamosan az Uraniában az Eat me című, társadalmi nyomásról szóló ingyenes, román nyelvű előadást játsszák, héttől pedig a Reactorban lesz a Family c. spanyol vendégelőadás. De ha valaki játszana inkább, az megteheti a Hash bárban a Biológia-Ökológia Szakosztály társasjátékestjén este nyolctól.

 

PÉNTEK, november 2.

A Family c. spanyol előadást pénteken is eljátsszák a Reactorban, ugyanúgy 6 órától. Héttől az Ecsetgyárban lesz a Sclavi c. előadás, amelyet angolul feliratoznak, és románul játszanak. Nyolctól pedig a Speak Floyd a Flying Circusben nyomja végig a Dark Side of the Moon c. albumot.

 

SZOMBAT, november 3.

Imprvizációs előadást tart az Improbabilii az Uraniában este 7-től. Onnan nem messze, a Zugban, 8-tól a Fishezt játszák. Ugyanekkor a Gazette-ben levetítik a bolgár Jajda (Szomjúság) c. drámát. Előtte és utána az Artrax DJ set lép fel.

 

VASÁRNAP, november 4.

Jótékonysági bolhapiacot szerveznek a Flying Circusben, amelynek bevéte­lét a kóbor cicák ivartalanítására fordítják. Az esemény délben kezdődik.  7-től Elise Wilk Papírrepülők c. román nyelvű előadását lehet megtekinteni az Ecsetgyárban. Este nyolctól több koncert közül is választhatunk: a La Tevi-ben a kolumbiai Charm Designer, az orosz Inner Missing és a kolozsvári November Black zenekarok lépnek fel, míg az Uraniában a Robin and the Backstabbers játszik, ezúttal szimfonikusan.

Hozzászólások