Avagy hogyan fizessünk egy Facebook megosztásért

De nincs ezzel semmi baj, mert az admin elvtárs megoldja, hogy panaszok ne legyenek.

A „Kolozsváron tanuló diákok” nevezetű Facebook csoport már egy jó ideje fennkölt intellektuális, informatív viták, illetve eladandó gyöngysorok fóruma (volt). Itt megtudhattuk, miért szégyen a szatmáriaknak nem tudni románul, miért szégyen az udvarhelyieknek a szatmáriak szégyene és mikor nem járnak az ellenőrök a RATUC vonalakon.

De 2014. november 24-én sötét idők jöttek el: bérmentes rezsimváltás, kommentek egérpárnába fojtása és az újdonsült führer másik vasbillentyűvel irányított lakáskereső csoport cross-promotionje, mert az abszolút Facebook hatalom abszolút korrupttá tesz, hisz az a like gomb mutatja meg, ki a főnök. És a többi főnök, aki nem egyezett bele a vérszomjas szociális média alapú kapitalizmus eszményébe, miszerint az ingyenes weboldalt használó egyének fizessenek azért, hogy megosztásaik ne az új irányelveket megkérdőjelező hozzászólások sorsára jussanak.

De legyünk tisztességesek, a (most már zárt) csoporton belül egy panasz sem látható, még az sem, amit öt perce írtál, szóval valami biztos jól működik. Mint a magyar nyelv kizárólagosságának haszontalan kijelentése, mert az időnkénti angol, vagy román ajkú hírdetések, ezek szerint, katsztrofálisan közösségbontóak.

A fizetős dolog ugyan csak „a haverom, aki nem én vagyok, mondta” alapon szivárgott ki, szóval nem kell a vezérelvtársat megirigylően készpénznek venni, de azt azért át lehetne gondolni, hogy mennyire van alapja, ereje az önkényeskedésnek, amikor egy INGYENES WEBOLDALON irányít a haver elvtárs egy diákokból álló, eleinte nyílt csoportot, ahol a legnagyobb baj az volt, hogy kevesen tudtak olcsó, magyarul tudó fodrászt.

 

Köszönöm az olvasóm figyelmét!

Hozzászólások