Oh, azok a mesés szilveszteri másnapok…! Az emberek többsége ilyenkor fogad meg dolgokat. Magának. Vagy másoknak. Például, hogy kevesebbet fog költekezni, többet fog a testi épségével foglalkozni, esetleg kevésbé lesz naiv. Miért pont ezen a napon? Mikor lennénk képesek nagy változtatásokra, ha nem egy nagy buli után, kiszáradva, fáradtan, az alkohol utóhatásaitól meggyötörve? Persze nem mindenki él az alkohol nyújtotta lehetőségekkel, de bizonyított tény, hogy az áruházakból ilyenkor fogy a legtöbb alkoholos ital, és elég nagy a valószínűsége, hogy amit megvettek, azt el is fogyasztják.

A huszadik évemet jártam le itt a Föld nevezetű bolygón, de több mint 3-4 éve már, hogy semmit sem fogadok meg, vagy ha mégis, azt biztos nem szilveszterkor teszem.

Inkább megragadom az alkalmat, és boldog új esztendőt kívánok minden kedves olvasónak. Ugyanakkor az idősebbek figyelmét szeretném felhívni arra, hogy amennyiben rosszul érintik a fiatalos, butácska sztorik, ne olvassák ezt tovább.

Szervusztok, kedves velem egykorúak és nem csak. Ti is jókat szoktatok bulizni szilveszterkor? Esetleg elmentek a barátokkal „kabannázni”? Vagy befizettetek egy eszem-iszom bulira? Bárhogy is, vigyázzatok magatokra, meg egymásra főleg, mivel én nem kevés marhaságot csináltam, vagy éppen más csinált, és én belekeveredtem, jobb tanulni az én hibámból. A túlzott alkoholfogyasztás gyakori probléma volt a szilvesztereimben, és ilyenkor jöhettek a rólam készült videók, amelyekre úgy reagáltam nagyjából, mint a Másnapo­sok című film főhősei. Nem sokra emlékeztem. Esetleg tűzijátékgondok: rosszkor állsz rossz helyen. Óvatosan velük, egyszer egy kisebb rakéta a kabátomon robbant el. Igaz, hátat még nem, de kabátot cserélhettem. Sokszor a kicsit ittas valakik járják meg a tűzijáték okozta gondokat, talán nem véletlenül.

Egy szó mint száz, vigyázzatok magatokra, az alkohol mennyiségére, és kicsit a minőségére is. A petárdákat hanyagoljuk, gondoljunk a kutyusokra is. És legyen mindenkinek élményekben gazdag és boldog új éve!

Hozzászólások