KMDSZ Gólyabál 2015

Rövid pontokban értékelve a hétfő esti gólyabált valahogy így lehetne:

  • A Florin Piersic mozi egész jó helyszínválasztás, nagy tér, jó hangosítás, megfelelő technikai ellátás
  • Tetszett a Disney-világ tematika, jól lehetett rá építeni– amit a szervezők ki is használtak, sőt, a bálról hazatérve kedvem támadt újra nézni az összes Disney klasszikust
  • A gólyácskák egytől egyig nagyon lelkesek voltak, jó szívvel állták a szivatós próbatételeket
  • Maguk a próbatételek igazi gólyabálosak voltak, nem voltak rosszak, de nem is voltak agyon kreatívkodva – talán picit előnyben álltak a nyertes színisek
  • A házigazdák (Antal Karola és Keresztesi Dávid ) nem voltak kellőképpen ellátva információkkal, de egész jól tartották a hangulatot, mozgalmassá tették az estet és jól improvizáltak – na azért Dávidnak volt egy-két előre gyártott poénja
  • Külön hála, és naaagy lájk annak, aki a háttérzenéért felelt: nagyon jó bulit csinált a Gramatik
  • Persze becsúsznak bakik, de hát az a legkevesebb, ezért ez az utolsó pont

Most már remélem minden kedves olvasó érdeklődését felkeltette az előbbi spoiler, úgyhogy most jöhet a jó hosszú beszámoló.

A KMDSZ gólyabálra azok a gólyapárok juthattak be, akik a saját karuk gólyaprogramjain legjobbnak bizonyultak, ezáltal képviselve azt minden magyar egyetemista előtt. Az idén 13 pár állt ki, és bizonyította, hogy nem hiába ők lettek a kiválasztottak. Az elbíráló, nagyon éles szemű és szigorú zsűrit Dr. Szász Levente egyetemi docens, Rés Konrád Gergely, a KMDSZ elnöke, Buchman Wilhelm, idézem: „a szőke házi színész”, valamint Geréd Imre, önkormányzati képviselő, és Borzási Sarolta, az ifi főváros részéről alkotta.

_DSC0161

Amint már említettem, s amint a szervezők által kibocsátott promó videóból is kiderült, az idei gólyabál tematikája a Disney mesék voltak. A videóban lepukkant, utcán kéregető, kukából élő figurák jelentek meg, akiket kirúgott a Disney, így kénytelenek új munkát vállalni. Ahogy a nagyon jól kitalált mondás is mutatja: se pénz, se lakás,… Seherezádé. … A bálon mind a 13 pár különböző mesék főhőseinek, általában a szerelmes pároknak öltöztek be, felelevenítve így a Jégvarázs, Mulán, a Szépség és szörnyeteg, A kis hableány, Shrek, és számos mese csodálatos történetét. Ami fura volt picit, hogy a munka nélkül maradt mesehősök nem igazán mutatkoztak meg a feladatok során, talán az elején csak, amikor egy 30 másodperces rövid videót kellett készíteniük, ahol bemutatták magukat és karaktereiket úgy, hogy közben ráismertünk arra is, melyik szakról érkeztek. A második próba a kimaradhatatlan karaoke volt, ahol szegény gólyácskák apait-anyait belenyikorogtak az ismerős dallamokba, s persze eközben nagyon jól szórakozott a közönség. Ezután jött talán az est legnehezebb próbatétele, a beugró, ahol felváltották egymást a váltóláz és zsebszöveg feladatok. A játék improvizációs párbeszédeket feltételezett, amelyeket vagy a műsorvezetőktől kapott utasítások alapján, vagy egy papírfecnire felírt mondat alapján kellett felépíteni. Mindkét esetben adott volt a szituáció, és ez így, felváltva ment, amíg mindenki sorra került. Érdekes volt számomra, hogy majdnem minden helyzet +18 karikássá nőtte ki magát, köszönhetően úgy a szervezőknek, mint a gólyácskák fantáziájának. Persze ez senkit nem zavart, a közönség félholtan röhögött a mozi székekbe belesüppedve. Drámai fordulópont következett, hiszen hat párnak búcsúznia kellett, s így a második fordulóban csak a zsűri által legjobbnak tartott hét páros bizonyíthatott. Ezután következtek a kvíz kérdések, amik értelemszerűen a mesékből lettek válogatva. Nem mondom, ha én kellett volna válaszoljak mindezekre, elég kevésre tudtam volna a helyes választ. A gólyácskák persze jóval felkészültebbek voltak, így az állás egyre csak szorosabbá vált. A legutolsó megmérettetés sem volt túl könnyű, ugyanis minden párnak, a „saját” meséjéből játszottak be egy rövid részletet némán, amit szinkronizálniuk kellett úgy, hogy a jelenetben látható történésekkel összhangban álljon.

_DSC0180

Míg a zsűri dönteni vonult, az összes gólyapár egy vagány tánckoreográfiával kedveskedett nekünk. Nagyon aranyosak voltak, s hamar belopták magukat mindannyiunk szívébe. Nem lehetett könnyű mindezeken teljesíteni, és úgy állni azon az óriási színpadon, hogy közben egy seregnyi, körülbelül 500-600 diák nézett velük szembe, és árgus tekintetekkel figyelte minden lépésüket. Elismerésem minden bevállalós fiatalnak, s elismerésem a szervezőknek is, hogy egy hangulatos és jól sikerült gólyabált szerveztek.

A harmadik helyezettek (az én személyes kedvenceim) a matek-infósok, azaz Shrekkék lettek, az ezüstérmet a kémikus Kis hableányék kapták, s a legek közül is a legjobbaknak a színészek képviselői, Hamucipőkéék bizonyultak. A nyereményük ráadásul egy két személyes utazási utalvány Görögországba, a támogatók jóvoltából.

Hozzászólások