Könyvturi|élőKönyvtár néven szervezi meg kulturális eseményét az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület 2016. április 15-én, a Perspektíva és Campus diákújságokkal közreműködve. Első alkalommal a Perspektíva kolozsvári diákújság 2015-ös programjaként jelent meg, Perspi20 szalagcím alatt, idén viszont az EMKE ad keretet a rendezvénynek a sétatéri Kaszinó épületében.

A tavaly megszervezett Bolondulj a könyvekért mottójú rendezvény várakozáson felüli sikerrel zárult. Több mint 500 látogató vett részt az eseményen, a Könyvturin több mint 400 könyv cserélt gazdát, a szépirodalmi vagy líra-kötetektől egészen a szakkönyvek sajátos világáig mindenki megtalálta a neki való olvasmányt.

Az idei rendezvény vezérmondata: Nézz szembe a félelmeiddel és találkozz személyesen a sztereotípiáiddal! Ennek megfelelően az élő könyvtárban olyan „élő könyveket” lapozgathatnak az érdeklődők, akik nyíltan mesélnek másságukról, félelmeikről, arról, ami egyedivé teszi őket ebben a világban. A Könyvturi részeként pedig az érdeklődők megunt könyveiket újabbakra cserélhetik, és szabadon válogathatnak könyvgyűjteményünkből. Ennek érdekében könyvgyűjtési akciót szervezünk február 1-jétől egészen április 10-ig a lent felsorolt helyszíneken, ahová bárki elviheti a már feleslegessé vált köteteit.

 

Könyvbegyűjtési pontok:

Koffer kávézó (Bulevardul 21. Decembrie 1989/ Kossuth Lajos u. 48.)

Szabédi László Emlékház (EMKE székhelye – Gh. Lazăr/Lázár u. 30.)

Romániai Magyar Közgazdász Társaság (RMKT székhelye – Aurel Suciu/Kövespad u. 12.)

Az esemény után megmaradt könyveket az EMKE segítségével szórványtelepülésekre adományozzuk tovább.

További információkért keresse a Facebook-oldalunkat: facebook.com/Könyvturi-élőKönyvtár

Hozzászólások