Kolozsvári médiaszereplőket faggathattunk a XI. Kommunikációs Napok kerekasztal-beszélgetésén: jelen volt Márkus Etelka televíziós szakember, Sevecsek Renáta, a Paprika Rádió munkatársa, Kovács Péter, a Kolozsvári Rádió magyar szerkesztőségének vezetője, Fall Sándor, a Főtér.ro főszerkesztője és Stanik Bence, az Igen, tessék! havilap főszerkesztője is, akik olyan kérdésekre válaszoltak, mint például, hogyan lehet megtalálni a saját célközönséget, és hogyan lehet viszonylag megfelelni egy több ezer fős nagyváros elvárásainak.

,,Egyetlen szabályunk van: ne hazudjunk” – indított Fall Sándor, amivel a mellette ülők csak egyetérteni tudtak. Az álhírek létezése ugyan minimális a romániai magyar sajtóban, de tévedések, félreértések bárhol, bármikor előfordulnak, ezért fontosnak találják az alaposságot és utánanézést.

Bár témájukban és közlési módjukat tekintve a meghívottak szakterületei különböznak, van azonban egy probléma, amellyel mindannyian szembesültek: a fiatal generáció érdektelensége és inaktivitása. A sajtóorgánumok megpróbálnak ugyan olyan műsorokkal vagy bejegyzésekkel szolgálni, amelyek kortól függetlenül mindenkit érdekelhetnek, de eddig nem jártak sikerrel. A két rádiós műsorvezető szerint ezt rétegműsorokkal lehet kiküszöbölni, Stanik Bence és Fall Sándor főszerkesztők szerint pedig olyan bejegyzésekkel, amelyek aktuális, közéleti problémákat vesznek célba, mégsincsenek túl- és agyontárgyalva.

Kommunikációs napok facebook oldal/Ilyés Szabolcs

Hozzászólások