Újrakezdések, második esélyek, megbocsájtások és remények. Ezekkel az érzelmekkel telnek meg az emberek az év utolsó másodperceiben. Kinek épp mire van szüksége. A szilvesztert azért kedvelem(tem), mert karácsony ellenében kevésbe túlhajszolt és képmutató ünnep. Összegyűlsz a haverokkal, a sárga földig és annál is tovább mulattok, visszaemlékszel a szar és kevésbe szar élményeidre, amiket átéltél: nevetsz, sírsz, minden, ami a csövön (szádon) kifér.

Szomorú dolog, amikor a kedvenc ünneped is aljasan a mellkasodba vág. Ekkor jöttem rá, hogy a szilveszter sem különb az álnok karácsonynál. Képmutatásból jeles jár neki is. Sőt még rosszabb arc, mert a karácsony kapcsán már rég (kb. 6 éve) feladtam a reményeimet és elvárásaimat. Így a maradék életkedvemet szilveszterre tartogattam. És vártam, de tényleg. Úgy voltam vele, hogy végre vége ennek az évnek is, nem érdekel az a sok rossz vagy jó, ami történt, a jövő évre koncentráltam. 2015 lesz az én évem! Ja nem, akkor 2016, 2017, 2018. Szóval így, amíg szépen lassan el nem engedtem a reményeket. Most csak sodródom az árral, és azt csinálom, amit bárki más ezen az éjjelen: önsajnáltatással próbálom különlegessé tenni magam, panaszkodom amiatt, amit még mindig nem sikerült elérnem ebben az évben, ahelyett, hogy örülnék annak, amit mégis véghez vittem, és kihúzhatom a listámról. Valamint szomjas sem maradok természetesen.

Most viszont más lesz. A pesszimista királynő levonul a trónjáról, ha csak egy estére is. Ne hagyd, hogy elrontsa az estéd a következő igen kellemetlen szituációk egyike:

– ha nincs kedved bulizni, mert valami nyomaszt. Nyugi, az a valami ugyanolyan szar lesz másnap is, próbáld meg egy estére elfelejteni, és másra fókuszálni.

– ha kifejezetten pocsék éved volt, és nem akarsz ünnepelni. Ilyenkor rúgd seggbe 2018-at, és örülj, hogy elmúlt, a következő év kellemesebb lesz, nyugi.

– ha a crushod vagy exed nem egyedül érkezett a bulira. Klisé meg minden, de engedd el, mert találsz jobbat, ne add meg senkinek se azt a luxust, hogy ekkora befolyással legyen rád. (Ha mégis, keresd meg a legjobb barátodat, és sírjatok együtt egy borosüveg mellett.)

– ha nincs, akit éjfélkor megcsókolj. Kellemetlen szituáció, kérd a tenyered, vagy a pezsgősüveg segítségét, garantálom, hogy ott lesz melletted, amikor éjfélt üt az óra.

illusztráció: Daria

 

Hozzászólások