Az egészségünknél nincs fontosabb, mégis sokszor figyelmen kívül hagyjuk szervezetünk jelzéseit és biztonságát. Az egészség alapjában véve összetett fogalom: képzeljetek el egy gépezetet, amelynek sok apró fogaskereke van. Azért, hogy megfelelően működhessen, minden alkatrésznek a saját kis területén kell a legtöbbet nyújtania. Az elkövetkezőkben 5 olyan tanácsot adok nektek, amelyek segítségével ti is tehettek a rendszer biztonságáért!

  1. Aludj sokat! Ahhoz, hogy a szervezet megfelelőképp működhessen és helyt tudjon állni, a mindennapi táplálékbevitel mellett fontos, hogy időt adjunk neki a pihenésre. Kutatók már évtizedek óta megállapították, hogy az optimális alvásidő valahol 7 és 8 óra között van. Ennyi időre van szüksége a szervezetnek ahhoz, hogy feltöltődjön és készen álljon következő napra. Na meg az ismert nótában is benne van: „8 óra munka, 8 óra pihenés…”
  2. Igyál elegendő vizet! Hogy a szervezet jól működjön, célszerű mindennap legalább 2 liter vizet inni. Ha azt tapasztalod, hogy folyton elfelejted a rendszerességet, tölts le a telefonodra egy applikációt, amely emlékeztet, mikor és mennyi vizet kell innod. Előre beállíthatunk magunknak egy keretet, majd az applikáció egyenesen arányosan elosztja azt. Ezeket az appokat többnyire minden telefonra díjmentesen letölthetjük.
  3. Egyél sok zöldséget és gyümölcsöt! A szervezet számára elengedhetetlen a vitamin. Ehhez a legmegfelelőbb források a zöldségek és a gyümölcsök. Fontos megjegyezni, hogy a legtöbb zöldség alacsony kalóriatartalmú, rostban viszont gazdag, így a jóllakottság érzése is hamarabb következik be. Számos gyümölcs immunerősítő vitaminokat tartalmaz, amelyek segítenek a fertőzések legyőzésében.
  4. Mozogj sokat! A testmozgás szerves részét kell képezze a mindennapjainknak. Segítségével számos betegség, például a cukorbetegség vagy az érelmeszesedés, szívinfarktus bekövetkeztének kockázata csökkenthető.
  5. Ne stresszelj! A stressz gyengíti az immunrendszerünket, fáraszt és még öregít is. Így hát azt ajánlom: a ti és a környezetetek érdekében maradjatok nyugodtak!

+1 Ha dohányzol, NE tedd, mert drága és káros is!

Hozzászólások