A nyár közeledte a legtöbb diáknak egyet jelent: itt a fesztiválszezon. Ha valaki úgy érzi, hogy készen áll átbulizni az egész nyarat, az bizony egy hétig sem pihenhet, ugyanis már csak hazánkban rengeteg a kisebb-nagyobb fesztivál, a külföldiekről nem is beszélve. De még mielőtt bárhová is indulnánk, be kell szereznünk néhány elengedhetetlen kelléket, amik nélkül a túlélési esélyünk akár nullává is válhat egy őrült fesztiválozós napon.

A naptej sokak számára fölöslegesnek tűnhet, amit csak az aggódó édesanyával rendelkező gyerekek használnak, mégis a tűző napon megvédi bőrünket az égéstől és káros sugárzásoktól, így lefekvéskor nem fogunk a tüzelő, viszkető, fájdalmasan húzódó bőrünk miatt szenvedni.

A szárazsampon nemcsak a lányokat, de a fiúkat is megmentheti a több napon át tartó bulizás alkalmával. Valljuk be, a fesztiválok nem éppen a tiszta zuhanyzókról és higiéniáról híresek, így ha egy-két napig nincs alkalmunk megmosni a portól és izzadtságtól ragadó hajunkat, egy kis szárazsampon könnyen segíthet a helyzeten. De nem felejthetjük el a nedves zsebkendőt sem. Egy gyors törlés itt meg ott, és máris felfrissültünk. Ráadásul elűzi a kellemetlen szagokat, és megkönnyebbülve folytathatjuk a színpad előtti ugrálást, kedvenc bandánk koncertjén.

Egy koncerten pedig videózni kell, hiszen ahogy tartja a mondás, amit nem posztolunk, az meg sem történt. A külső akkumulátor életmentő lehet bármilyen helyzetben: ha dokumentálni szeretnénk az egész napunkat, ha elszakadunk a barátainktól, és meg kell találnunk őket, vagy ha a szüleinkkel szeretnénk tudatni, hogy még a negyedik nap után is életben vagyunk. A telefonok a fesztiválokon valamiért gyorsabban merülnek, mint egy átlagos napon, de egy power bankkel könnyedén tudunk áramot biztosítani a készülékünknek.

Ha a bőrünk biztonságban van, a hajunk a körülményekhez képest egészen jól áll, és a telefonunk is fel van töltve, akkor mi maradt még hátra? Az egészségünk. A kánikulában és a porlepte környezetben nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy egy palack vizet kortyolgatva hidratáljuk a szervezetünket. Elegendő víz bevitelével megelőzhetjük a fejfájást, a kiszáradást, illetve hűti a testünket, és tovább bírjuk a másnap reggelig tartó bulizást. A két üveg sör után elfogyasztott palack víz a másnaposságot is enyhíti, és nem fogunk egész nap a sátorban siránkozni a korábban elfogyasztott alkoholmennyiség miatt, folytathatjuk az őrült tombolást, hiszen erről szólnak a fesztiválok.

Hozzászólások