A szeretet ünnepéhez közeledve mindenki a szokásosnál nagyobb stresszben van. A bevásárlóközpontok telis-tele vannak azokkal, akik ajándékokért rohangálnak, tolonganak, ha kell, meg is verekednek azért, hogy szebbnél szebb ajándékokkal tudják meglepni szeretteiket. A tökéletes karácsonyfa kiválasztása, díszítése, az ünnepi vacsora elkészítése is nagy fejtörést okozhat sokunk számára.

A legtöbb embernek erről szól a karácsony. Vannak, akik számára a karácsony ugyanolyan átlagos nap, mint a többi. A legnagyobb problémájuk nem az, hogy milyen karácsonyfát vagy ajándékot válasszanak, hanem hogy egyáltalán mi kerüljön az asztalra, vagy mibe öltöztessék fel gyerekeiket, hogy ne fázzanak.

A karácsony nemcsak az ajándékozásról szól, az adakozásról is. Ne csak magunkra gondoljunk és a családunkra, hanem olyanokra is, akiknek szebbé tehetjük a karácsonyát.

Nyissuk ki a szívünket, és segítsünk azokon, akik számára nem adatott meg minden az életben. Segítsünk egy kis ételcsomaggal, régi ruháinkkal vagy akár pénzadománnyal is. Hiszen jobb adni, mint kapni, erről szól a karácsony, a szeretetről, odafigyelésről és az önzetlenségről is.

Fotó:

unsplash-logoKira auf der Heide

Hozzászólások