Te is csak annyit kértél Mariah Carey-től karácsonyra, hogy ne halld minden sarkon mézeskalács és fahéj illatú ominózus dalát? Tele van a hócipőd, és nem a Mikulás ajándékaitól? Akkor gratulálok, hozzád is kopogtat a szeretetről és családról elhíresült meghitt ünnep.

Bizony stresszes időszak ez. Megtelik a Nobila Casa szűk tere, bár úgysem vesz senki semmit, mert túl drága, utána úgyis elmennek a jól megszokott Pepcóba, mert „egyszerűen csak nem tetszett semmi annyira, hogy megvegyem az előző üzletben”. Zsúfoltság a buszokon, összezavarodott arcok, nem értik, ha csak egy törpefenyőt hoztak fel magukkal, miért nézik az emberek rossz szemmel.

Nyugalom, a Grincs sem a karácsonyt utálta, csak az embereket. Ha hasonló problémákkal küzdesz, elárulok néhány tippet, hogyan éld túl az ünnepeket.

Karácsonyi zenék. A buszon ülve gondolkodsz, vajon lejárt-e az otthoni zacskós levesed, de megzavarja gondolatmeneted a Wham! karácsonyi slágere, amelytől úgy érzed, don’t sing along challenge-t kell játszanod? Ne szégyelld elővenni a fülhallgatód és betenni Zámbó Jimmy Még nem veszíthetek című dalát. Meglásd, a motivációd azonnal visszatér.

Tökéletes ajándék. Igazi fejtörést okoz a megfelelő ajándék beszerzése? Röpködnek a „mi van, ha nem tetszik majd?” kérdések a fejedben? Pánikra semmi ok. Bármit is veszel, mindig gondolj arra, megnyugtatva magad, hogy nem a materializálás fontos, hanem a feltétel nélküli szeretet. Ja, és ne felejts el megsértődni, mikor nem kapod meg szüleidtől a Michael Kors karórát.

Kérdések a rokonoktól. Eleged van a nagybátyádból, aki folyton csak a szőke hercegről nyaggat, de szégyelled elmondani, hogy a keresgélésben őt is megtaláltad Tinderen? Csak mosolyogj, reménykedve, hogy az ő korában neked már rég le lesz törölve az accountod.

Közösségi média. Úgy érzed, barátaidnak, ismerőseidnek szebb a karácsonyfája, több ajándékot kapnak, és egyszerűen csak magányosnak érzed magad? Gondolj arra, Máriát sem fogadta be senki otthonába, így Jézus szegényes körülmények között, egy istálló jászolában jött világra, mégis mekkora arc lett belőle. Mindig van remény, eljön a te időd is!

A viccet félretéve, az ünnep igazán becses ajándék, hiszen vannak még családok, akiknél valóban a meghitt együttlét tölti be ezeket a napokat. Te döntöd el, hogyan állsz hozzá, és hagyod-e, hogy átjárjon a hangulat, vagy maradsz Grincs és mémeket gyártasz a töltött káposzta, diós kalács kombinációja mellett, hisz azzal sincs semmi baj.

 

Hozzászólások