A minap olvastam egy önkényes megmondóember, szabadúszó filozófus és önkéntes társadalomkutató ismerősöm Facebook-posztját, amelyben arról értekezik, hogy a világjárvány megfékezésére előállított vakcinák miként befolyásolják azokat, akik hajlottak az állam, a WHO és a tudósok tanácsainak megfogadására. Hadd idézzek néhány gondolatot az írásból: „ti is észrevettétek, hogy aki beoltatta magát, az megváltozik? Megváltozik a személyisége, a vírussal való témák jobban ingerlik, mint az oltatlant. Pl. van, aki kényszeroltott, nagyon ellenezte, de most már átállt a másik oldalra, mert így könnyebb az élete?” A szerzőt a széles publikum előtti anonimitása védelmében nevezzük most nemes egyszerűséggel Alajosnak.

Kedves Alajos, most válaszolok a szakszavaid által másik oldalként definiált közösség nevében, és segítek leleplezni a titkot.

Igen, megváltoztunk, mi, beoltottak. Az az ingerlékenység, amit tapasztalsz, amikor társadalmi felelősségvállalásunk bírálásakor kitámadsz minket, nem arról szól, hogy dühít bennünket a megbélyegzés, lehülyézés, megvezetettnek titulálás. Nem is arról, hogy a szemellenzős értetlenség és érdemi vita semmibevétele, a verbálisan erőszakos megnyilvánulások személyünk elleni vádak volnának. Az egész a titkos, befecskendezett anyag hatása. Mi ugyanis (a másik oldal) rendelkezünk egy radarral, amely jelzi, hogy ki tartozik a mi ligánkba. Ezzel osztja meg az Illuminati, Bill Gates, Elon Musk, Karikó Katalin vagy csak úgy egyszerűen a felsőbb hatalom a társadalmat. Mert ez nekik jó valamiért. Ha oltottat érzékelünk, békés a csip. Ha oltatlant, a mikrocsip jelzést indít az agyunkba, a központi idegrendszerünkben kényszeres agresszivitás születik. Támadunk, hogy védjük magunkat. Most mondd meg, nem csodálatos, mire képes a mai technológia?

Saját balgaságunk felismerését ti teszitek lehetővé az egyik oldalon (későbbiekben pontosítást kérek, mi a „másik oldal” ellentétének megfelelő szakszó). Szégyenérzetünkből fakadó magatartásunk az általad nevezett ingerlékenység.

Ismételten, kedves Alajos, neked volt igazad. És bölcsen teszed, hogy saját tudományos, kicsit sem laikus megfigyeléseid és elemzéseid közszemlére bocsátod a közösségi médiában. Továbbra is emeld ki, hogy kizárólag két oldal létezik, amely soha, semmilyen körülmények között, semmiben sem jut majd dűlőre egymással, uszítsd egymásnak ismerőseidet, oszd meg a népet saját ideáid hangoztatásával. Tegyük élhetőbbé ezt a társadalmat azzal, hogy folyamatosan egymás döntései (sőt, tulajdonképpen egymás személye) fölött mondunk ítéletet.

Alajos, érezhető rajtad is, mint rajtam, és más közös várostársainkon az otthoni hét év éleslátású tanulsága: ha nincs gond, hát csináljunk magunknak! Kommentszekciódból ítélve ügyesen alkalmazod székely és magyar nemzetünk régi bölcs tanait, és azt az életmódot, miszerint: aki nem úgy gondolkodik, mint én, az mindent rosszul csinál.

Hozzászólások